Just be you

Een brief en belofte aan mijzelf


Lieve mij, hierbij beloof ik dat ik nooit meer zo streng voor mijzelf ben maar met compassie en liefde naar mijn fouten kijk en ervan leer en maak je dan weer dezelfde fout? Ja, dan zal dat wel een reden hebben dus stop dan met overdenken en zeg letterlijk stop tegen die gedachtes. En stop eens met van een mug een olifant maken maar relativeer weer even wat meer, ik weet het je voelt soms heel veel stress en daardoor ga je naar de vechtmodus toe, gelukkig ben je het je ervan bewust en kan je door technieken en of mediteren hier weer uit komen. En maak dan de olifant weer kleiner door uit de situatie te stappen en even je frustratie van jezelf aanpakken door even weer te wandelen of iets anders te verzinnen, nooit meer afreageren maar praat erover, zeg gewoon waar je mee zit want eerlijk zijn kan ik heel goed. Ik weet het opnieuw was je nooit gewend aan zoveel leuke dingen doen en dingen mogen en het ervaren van veel plezier en vooral hoofdpijn van het lachen is ook iets wat je nog nooit ervaren hebt en nog steeds zijn alle avonturen die je meegemaakt heb en die je nog mag meemaken de leukste die je ooit ervaren hebt en had.  Vergeef jezelf voor het verleden, dat je 11 jaar lang nooit beter wist en vergeef jezelf dat je arm door Patrick behandelt bent, laat het lekker daar in het verleden, tuurlijk mag en kan je erover praten en verwerken maar overdenk het nooit meer, dat leven was nooit voor jou weggelegd dus heb daar vrede mee. Je dacht altijd dat vooral vriendinnen te druk waren maar was dat echt waar? Kon je Naomi nooit telefonisch bereiken of was je gewoon bang dat zij niet zou opnemen? Was je gewoon bang dat zij weer dingen zou bevestigen wat je al wist? Je kan ook veel minder stress gaan hebben als je gewoon weer wat meer vertrouwd en als je wat vaker weggaat, wees nooit bang om te vragen of je kunt afspreken en kijk anders desnoods weer op Bumble, als vriendinnen even te druk zijn of ga lekker zelf naar het bos en het strand. Relax weer wat vaker met een boek of een voetenbad. Kijk ook weer naar de kleine dingen en de dingen die je bereikt hebt. En maak vooral de liefde van je leven nooit meer zo groot, want in essentie ben ik dat zelf ook, tuurlijk is liefde fijn maar hoe wil je naar een gezonde relatie toe als je jezelf overslaat?. Je mag echt wel dezelfde dingen doen en ervan genieten maar geef ook je eigen leven de ruimte en de liefde die het nodig heeft. Want ik geloof nooit dat ik weer naar een eilandje zou willen, behalve op vakantie maar lijkt mij geen goed idee meer om dit met relaties te doen. En wees weer eens meer dankbaarder voor wat je al hebt. Geloof me, ik kom er wel! Want ik weet dat ik heel goed kan leren, werken en manifesten (al is het geen werkwoord), je ziet elke dag resultaten en letterlijk kopieën van wat je in je hoofd ziet, dus geloof weer veel meer op en in jezelf en vertrouw op de goedheid van de mensen, ik weet dat ik het kan en ik ga mijn uiterste best weer doen! En als je herhaalt? Ja, wat dan nog? Overdrijven is vaak ook een vak en als je weer meer dingen met je geheugen gaat doen, dan zal ik ook geen dingen meer hoeven herhalen maar zelfs dan, ik weet dat ik het behoorlijk irritant van mijzelf vind maar accepteer nou eens dat je nog steeds een mens bent, ga hiermee aan de slag en ik beloof je, het gaat dan veel beter worden.


Veel liefde voor mij,
Van mijzelf