Just be you

Een wijze levensles: Fear is a funny thing.....


12 september 2023,Hoe zit dat nou met angsten? Mag je het nou wel of niet hebben als je manifest?


Persoonlijk vind ik het zelf geen pretje om een angst te ervaren, ik denk dat niemand dat vind maar…. Het hoort wel bij het leven. De angst voorbij is een super mooi gedicht maar we kunnen de angst in onszelf nooit gaan negeren. Het verteld ons namelijk een verhaal. Als je in jezelf keert, door bijvoorbeeld meditatie, ga je echt doorvoelen en ondervinden wat die angst jou dan precies probeert te vertellen. Het mag er zijn, groot of klein. Of ik nog angsten ondervind? Tuurlijk wel! Angst is ook een bescherming maar je kan er wel beter mee omgaan als je het eenmaal weet. In mijn geval merk ik echt dat het iets van jaren geleden is, toen ik nog best wel een slecht zelfbeeld van mijzelf had maar nu ik het eenmaal weet kan ik ervoor kiezen of ik mijzelf er door laat lijden met een lange ij of laat leiden met een korte ei. Ik kies voor het laatste. En misschien moet ik ook anders gaan kijken naar de verhalen die ik verwijder: Als ik het verwijder past het gewoonweg niet meer bij hoe ik ben of heb ik mij toch teveel laten lijden door angst en dat mag want alles mag en alles is oké. Ik vind het zelf soms behoorlijk irritant dat ik het de enige dag met mijn blog eens ben en de andere niet. Het is zo dat je altijd blijft groeien en altijd blijft ontwikkelen. Maar ik denk dat mijn systeem soms tegen mij verteld dat ik iets moet doen om iets op te lossen (die oude vertrouwde fikser in mij) maar dat ik nu kan denken: Hey, ik doe het al ontzettend goed, als je soms verhalen of lessen weggooit, denk dan meer aan bovenstaande en heb er vrede mee. Soms komen verhalen terug en dat is ook wel eens leuk om dan dat verschil te gaan lezen. Waar het om gaat is dat ik mijzelf en jullie er wat van kan laten leren. Of dit nou in een context van kleuterjuf of gewoon simpel een rol als rolmodel is, het is eigenlijk allebei oké. Waar ik mij soms door liet lijden was als mensen de draak met mij steken, nou is dat eenmaal iets van mij en is het mijn keus om te denken: Nou, lekker boeiend. Ik ben Danielle en ik mag zo leven, ik mag zo zijn, ik leef mijn eigen leven en dat is prima en helemaal oké. Het is soms best wel eng om je eigen leven te leven, het betekend niet dat je nooit meer mag of kan doen wat andere van je vinden maar het betekend simpelweg dat als andere iets van je vinden, je mindset veranderd in: Ik kan het er mee eens zijn en ik kan het er ook mee oneens zijn. Als ik het oneens ben, dan mag dat, dan is dat oké en hoef je geen mensen te overtuigen waarom je dat anders ziet, het past nou eenmaal bij mij hoe ik mij dan opstel. Vergeet vooral soms geen humor te hebben. Iedereen is zichzelf en we hebben allemaal unieke dingen in ons maar het allermeest weet ik: fear is a funny thing dus laat je je erdoor lijden of leiden? Scare Me Up - Plumeau