Just be you, nobody is perfect but all you need is love and a little bit of magic 

De 28 dagen challenge

Hoe gaat het met de goede voornemens? Lukt het om het vol te houden? Kan ik jou hierbij helpen?


Speciaal voor jou heb ik een challenge bedacht, de 28 dagen self love challenge waarin deze maand helemaal in het teken van jezelf staat. Elke dag zal ik een challenge posten.  Doe mee via mijn Instagram en Facebook pagina. Hieronder zal ik ook de opdrachten gaan posten.Dag 1. Positief zijn. Wees eens lief voor jezelf, let eens extra op je gedachtes wat hoor je voorbij komen? Als het negatief is, kan je het ombuigen. Wat zijn de dingen die je kan? Wat maakt jou jou ?. Wat zijn de kleine dingen waar je van houdt ? Meestal komen de gedachtes vanuit het verleden en een oud denk patroon. Dit veranderen we door middel van affirmaties, ik ben goed zoals ik ben, ik hou van mijzelf of je voegt er iets aan toe wat jou jou maakt, wat vindt je leuk om in je vrije tijd te doen en krijg je daar wel eens complimenten over.


Tip:  Koop leuke post its en plak de positieve zinnen bijvoorbeeld op je spiegel, zodat je hier elke dag aan herinnert wordt. Maak het zo leuk mogelijk met bijvoorbeeld stickers, glitters of iets wat bij je past. Het gaat erom dat je zo positief mogelijk naar jezelf kunt kijken. Veel succes en laat mij weten hoe het gaat of deel een foto via mijn socials van het resultaat, zo kunnen we elkaar een beetje helpen.  


Dag 2: op dag 2 richten we ons op het gevoel. Wat voor gevoel krijg je bij jezelf als je positief op jezelf bent ? Is het nog onwennig ? Dat geeft niet. Oefening baart kunst. In dag 1 heb ik je voorbeelden gegeven om je te kunnen richten op de dingen die je leuk vindt om te doen. Maar het mogen ook kleine dingen zijn. Een klein voorbeeld van mij: Ik hou van thee drinken, daar kan ik echt van genieten. Het rustige gevoel wat ik ervan krijg, zorgt dat ik mij wat meer geaard voel met mijzelf. Ik kan letterlijk even op adem komen. Maar ook een kleine wandeling maken of het feit dat je buiten bent, voel maar eens hoe vrij je kan zijn als je naar buiten gaat. Misschien is er bij jou wel een park, bos of ander natuurgebied. Ga daar eens heen en zet bijvoorbeeld eens je favoriete muziek op. Succes!


Dag 3.
Geloof. Geloof echt dat je van jezelf houdt, geloof je het niet ?  Of is het moeilijk? Dan kan het zijn dat je iets van binnen hebt wat nog geheeld moet worden. Het kan zijn dat je nog iets niet goed of volledig hebt verwerkt en om daar achter te komen, kun je je bijvoorbeeld afvragen of je jezelf saboteert, door bijvoorbeeld een muur op te trekken zodat mensen niet dichtbij jou kunnen komen of dat je bijvoorbeeld heel erg mensen pleased of zorg je juist ervoor dat je continu bezig blijft?: Dit voorbeeld van Instagram door Merel Teunis is een heel goed voorbeeld. Ook een aanrader om gelijk de aflevering en of haar Podcast te luisteren die volledig in het teken staat van zelfliefde.
Meestal herken je jezelf dan ook in het saboteren van relaties waarin je bovenstaand gedrag vaak ook vertoont. Wil je weten wat jouw hechtingsstijl is, zodat je er wat mee kunt doen? Luister dan eens: Wat is jouw hechtingsstijl ? van de 100% inspiratie podcast van Thijs Lindhout. Hieronder de linkjes:


https://www.instagram.com/reel/CnR4jfpp_9Q/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D&epik=dj0yJnU9TFdUTURvbFNvcHdTQ3RlWU81cEpQaDFpSnF5R293aXEmcD0wJm49QjJ5bWc2ZUJQWjROT1BiaV81SnB0QSZ0PUFBQUFBR1BjOXlB

https://open.spotify.com/episode/3lic2lHNMRNCEc881FV1P5?si=41afeb9f8e6d4a8dDag 4: Volhouden. Een nieuwe gewoonte aanleren is niet altijd even gemakkelijk, ik weet er alles van want als je nu alles gedaan hebt, wat ga je dan doen? Dat waren voor mij de moeilijkste momenten en ik kon dat toen nog niet managen. Herrinner jezelf eraan waar je het voor doet of kijk naar de dingen die je al bereikt hebt. Wat gaat er goed? Tijd overhouden is altijd een lastige (althans was voor mij dan). Maar je kan ook bijvoorbeeld vooruit kijken. Heb je al iets leuks staan voor volgende week? Zo niet, misschien is het eens tijd om dan mee te gaan doen aan een groepssport, het kan in het begin nog een beetje onwennig zijn, maar alles begint als je uit je comfort zone bent. En hou je gedachtes op: Ik hoor erbij, ik voel mij hier welkom. En probeer ook een beetje mee te doen. Misschien zijn er ook wel mannen of vrouwen die net beginnen. Probeer ergens het ijs te breken. Bijvoorbeeld mag ik wat vragen, hoe lang doe je dit al en waar moet ik precies op letten? Dan kan de ander je een uitleg geven en begrijpt diegene dat je nieuw bent en (nog) niet alles weet. Motiveer jezelf ook extra door bijvoorbeeld kleine dingetjes te kopen: Kaarsen, nagellak, gezichtsmaskers, make-up, thee of koffie smaakjes die jij lekker vindt. Het gaat erom dat je van binnen voelt wat bij jou past. Kleine stapjes zijn vaak beter dan grotere dus probeer niet alles zo snel mogelijk te doen uit angst dat er geen tijd meer is, die is er altijd!.


Dag 5. Ademhalen. De kracht van ademen is enorm. We doen het elke dag en vaak onbewust. Wanneer je echt op je ademhaling gaat letten, wordt dit via neurotransmitters aan je hersenen doorgegeven. Je ontspant dan. Je geeft je lichaam een teken dat het uit de angst modus mag komen. Let jij wel eens op je ademhaling? Heb je wel eens een meditatie geprobeerd?.  Is het zweverig? Is het voor mensen die anders denken? Nee,. Het is voor iedereen. Je hebt er ook leuke apps voor zoals Insight Timer of Head Space. Probeer het eens, geef het eens een kans en bouw het op van 5 minuten naar 20 of 30. Begin met 5 minuten. In het begin kan het nog onwennig zijn omdat je overal aan denkt en je bewust gaat worden van je gedachtes maar dat is oke, een goed begin is het halve werk. Probeer je focus terug te brengen naar je ademhaling. Of doe het met deze kleinere oefening: Adem 6 tellen goed door je neus, hou vast voor 6 tellen en blaas 4 tellen uit. Doe dit 5x en je zal voelen dat je relaxter bent. Meer weten over ademhaling of meditaties? Zoek dan naar de Wim Hof methode of beluister hier de podcast met Giel Beelen of beluister deze met Kasper van der Meulen.
https://open.spotify.com/episode/00lnctop9ASEXcx8yMV3Vr?si=255061d2d18b4098
https://open.spotify.com/episode/1X74bI582WnrXdNDmWmJLT?si=6ddf2eb3f79b422d


Dag 6.  Creëer een welkom thuis huis. Een hele belangrijke is het gevoel om je welkom te voelen in je eigen huis. Maar hoe doe je dit? Hoe kan je ervoor zorgen dat je je zo fijn voelt zelfs wanneer je nog bij je ouders of huisgenoten woont? I got you. Vraag jezelf eens af, wat kan er nog bij om mijzelf een goed gevoel te geven? Zijn dat lichtjes, bloemen of leuke meubels? Denk er eens goed over na. Misschien wil je wel een heel ander behang, leuke quotes op je muur of een extra kastje voor al die kleding die nu niet opgeruimd kan worden. Tip: Verf eventueel een kastje in jouw lievelingskleur als je nog een kast hebt die je saai vindt.


Dag 7. You made it! Een hele week meegedaan well done! Vandaag zeggen we Goodbye tegen de oude jij. Pak 2 velletjes papier schrijf op de eerste de geloofsovertuigingen die je hebt over jezelf die jou niet meer dienen (ik ben niet goed genoeg, ik mag er niet zijn, etc.). En op de 2de de overtuigingen die dit ontkrachten. Bijv. Ik doe er wel toe want ik ben goed in een sport, andere mensen vinden altijd dat ik x goed kan. Ik voel mij altijd welkom om mijzelf overal te zijn dat merk ik aan mijn collega’s die mij altijd motiveren en zeggen dat ik goed bezig ben. Verbrand de oude geloofsovertuigingen of scheur het en gooi het weg. Het is jouw ritueel. En maak de nieuwe overtuigingen zo uitgebreid mogelijk, hoe meer hoe beter!. Tip: plak de nieuwe overtuigingen ergens waar je elke dag naar kijkt, zo blijf je elke dag gemotiveerd om naar de dingen te kijken die je kunt. En maak het zo leuk mogelijk met stickers, glitters, plaatjes of iets wat voor jou werkt. Succes!


Dag 8.  Verder met nieuwe gewoontes. Want hoe doe je dit nou ? We hebben gisteren al geoefend met nieuwe geloofsovertuigingen. En in dag 4 heb ik je laten zien hoe je kan volhouden of hoe je een nieuwe hobby begint. Het begint altijd met een intentie zetten, vraag jezelf eens af, wat wil je vandaag bereiken? Maak het zo gedetailleerd mogelijk. En onthoudt: Het gevoel wat je er van krijgt is heel belangrijk! Succes!


Dag 9: Koop een agenda. Dat houdt je bezig met de dingen die je wilt gaan doen voor deze week. Echt een houvast. Hou je niet zo van schema’s of dingen plannen? Je kan ook notities of kleine steekwoorden opschrijven zo blijf je gemotiveerd om naar de leuke dingen uit te blijven kijken die je voor deze week hebt gepland. Lukt het al met een nieuwe hobby of sport ? Zoek je nieuwe vrienden ? Kijk dan eens op Bumble (app) BFF of vriendinnen online. 


Dag 10. Dankbaarheid. Waar ben jij het meest dankbaar voor vandaag? Of vraag jezelf eens af, wat ging er vandaag goed? Probeer vandaag minimaal 5 dingen op te noemen waar je dankbaar voor bent met betrekking tot jezelf. Een voorbeeld: ik ben dankbaar voor mijn krullen, mensen complimenteren mij altijd dat mijn haar zo mooi zit als ik het los draag.


Dag 11. Het hebben van een slechte dag en lief zijn voor jezelf. Dit is toch wel vaak een gespreksonderwerp waar je het een en ander over hoort. Het hoort wel bij zelfliefde en ontwikkeling. Wat doe je nou als dit zo is ? Laat het er simpel gewoon ZIJN. Het hoort erbij. Wij streven als mensen altijd een beetje naar: Ik wil mij goed voelen, help mij hieruit. Maar zo werkt het niet. Erken dat je een slechte dag hebt en kijk en voel wat je nodig hebt. Voel je de behoefte om even flink te zwelgen en zelfmedelijden te hebben ? Doe het dan vooral maar probeer een deadline voor jezelf te maken, Het is allemaal oké. Maar denk eraan dat je niet teveel uit zelfmedelijden handelt, dat is angst. Ik heb mij daar soms ook erg schuldig aan gemaakt en erken het. En dan nog is het vaak even relativeren en is het zo weer over. We zijn immers allemaal mensen met gevoel en alle gevoelens horen er nou eenmaal bij, ook die van de angst. Het enige wat ik mee wil geven is dat we proberen om niet teveel vanuit de angst te leven. 


Dag 12. Het maken van kleine stapjes in je proces. Op dag 12 focussen we ons op het maken van kleine stapjes. Zie je al wat voor vooruitgang je hebt geboekt? Alleen al door hieraan mee te doen en te lezen dat je al bij dag 12 bent, is een compliment aan jezelf waard! herhaal maar eens tegen jezelf: ik ben goed bezig. Je hoeft de lat niet altijd hoog te leggen voor jezelf. Ik snap het, limit beyond the moon and back maar bouw het op. Iedereen is onderaan begonnen. Elk klein stapje in de goede richting is er eentje. Je komt er vanzelf wel. Geniet vooral van het proces.Dag 13.

 In je hoofd blijven zitten. Niets kan vervelender zijn dan in je hoofd blijven zitten, althans als het daar onaangenaam is en dat is waar wij nu ook aan werken.
Want hoe zorg je ervoor dat je niet helemaal overspoeld wordt door alle gedachtes die je krijgt? (zo’n 70.000 per dag). Door simpelweg adem te halen en het van een afstandje te bekijken. Vraag jezelf eens af als je weer eens een aantal negatieve gedachtes krijgt of het waar is wat je hoofd zegt en ga dan eens naar een situatie die dit tegendeel bewezen heeft. Bijvoorbeeld: ik mag er niet zijn. Stop jezelf en zeg nee dat is niet waar want laatst zei een collega nog tegen mij dat ze het zo waardeert dat ik altijd behulpzaam ben. Je kan het ook relativeren en bekijken als een vlieg. Het is maar een vlieg op de muur daar hoef ik niets mee te doen. Toch is het soms lastiger als je je niet lekker in je vel voelt, want wat er dan gebeurd is dat je gaat overdenken. Waarom heb ik dit gedaan? Wie is die om dat tegen mij te zeggen?. Het is daarom ook heel belangrijk als je dit soort gedachtes hebt om het bespreekbaar te maken in je omgeving. Je komt er vaak achter dat je dan van een mug een olifant maakt. Of je vergroot het probleem en ziet beren op de weg, misschien niet altijd expres maar wees je hiervan bewust en durf er mee aan de slag te gaan. Dus.... maak je hoofd een fijne plek, zorg dat je er niet van weg wilt rennen. of doe een meditatie oefening zoals bij dag 5 staat beschreven.Dag 14. Yeey , je doet al 2 weken mee!
Valentijnsdag! Natuurlijk staat dit in het teken van de liefde. We gaan vandaag ook een opdracht doen. In plaats van een kaart te sturen naar je lover, maak je een kaart voor jezelf. Koop rood papier, vouw het als een kaart en schrijf daar de affirmaties op die je het liefst tegen jezelf zegt bijvoorbeeld : Ik hou van mijzelf omdat ik mooie ogen heb of ik ben het waard omdat ik veel talent heb in je eigen hobby’s of sport. Misschien heb je ondanks wel een leuk compliment gekregen. Bedenk zoveel mogelijk zinnen en schrijf deze op. Hang de kaart boven je bed of leg hem ergens op een plek waar het voor jou fijn voelt. Maak het helemaal jou door er je eigen draai aan te geven. Succes!


Dag 15. Ongemak. 1 van de dingen die je vaak tegenkomt als je begint met zelfliefde en werken aan jezelf is het ongemak die je ervan krijgt. Je ego roept soms: dit heb je helemaal niet nodig, wat een flauwekul wat een zweverig verhaal of gedoe. Dat is weerstand die je voelt en achter de weerstand zit meestal nog iets waar je aan moet werken. Want met weerstand komt heel vaak, je raad het misschien al: een afleiding. Misschien zoek jij je afleiding wel in het hebben van een nieuwe relatie, een oude slechte gewoonte of een verslaving. Het zijn allemaal redenen om maar niet bezig te hoeven zijn met dat wat juist wel de aandacht verdient en dat ben jij zelf. Jij bent uiteindelijk de prijs, jij bent het waard om op deze wereld te leven. Maar hoe zorg je nou dat je dat negatieve stemmetje/weerstand negeert? Door te blijven oefenen met de nieuwe gedachtes en gewoontes die je jezelf aanleert. Herinner jezelf er nogmaals aan waar doe je dit voor? Wil ik beter worden of wil ik altijd de oude destructieve versie blijven? Wil ik groeien of wil ik blijven stilstaan? Waar wil ik naartoe en hoe voelt die versie van mij dan? Denk daar allemaal maar eens rustig over na. Soms helpt het om te denken dat je het niet alleen voor jezelf doet maar dat andere er ook een voorbeeld aan kunnen nemen, dat je er andere ook mee helpt door zelf de eerste stap naar verbetering te maken.


Dag 16 dagelijkse routine verbreken.

Speciaal voor jou, een dag om je dagelijkse routine te verbreken;). Want wat doe je nou als je dag in dag uit hetzelfde blijft doen? I got you!. We hebben op dag 8 geleerd om een nieuwe intentie te zetten door de vraag te stellen: wat wil ik vandaag bereiken?. Wissel je dagen af met andere dingen doen. Waar krijg je energie van s’ochtends?  Misschien is dit voor jou wel naar je favoriete muziek luisteren, een podcast opzetten of je favoriete serie kijken terwijl je aan het eten bent. Blijf uitkijken naar de leuke dingen die je wilt doen voor de komende week, dit houdt je bezig met vooruitkijken.  Ik zet zelf altijd de intentie om zin te hebben om naar mijn werk te gaan. Wanneer ik dat niet meer zou hebben, ga ik opzoek naar iets anders, onthou dat het oke is om van je oude routine af te gaan. Blijf jezelf de vraag stellen wat jou als mens echt gelukkig maakt, wat maakt het, het leven waard om te leven? Als je daar het antwoord op hebt, kom je door elke dag en kan je elke routine verbreken;)     Daily Routine - Plumeau 


 

Dag 17.
Een challenge zou een challenge niet zien als ik je niet zou uitdagen. Bij deze dus een leuke opdracht om deze keer iets verder uit je comfort zone te stappen en een date met jezelf plant. JA, je leest het goed een date met jezelf. Hoe? Je kan bijvoorbeeld eens alleen naar je favoriete restaurant of ga eens naar een sauna of bioscoop in je eentje. Je zal merken dat wanneer je dit eenmaal doet, het niet eens zo heel erg is. Zo leer je jezelf ook veel beter kennen. Want hoe weet je nou waar je van houdt of wat je leuk vindt als je het nog nooit geprobeerd hebt? Test het eens! Dit kan jij! Good luck!


Dag 18. Koop een journal of een dagboek. 1 van de dingen die zo leuk zijn aan zelfliefde en ontwikkeling?: als je ziet hoe je gegroeid bent. Hou bij wat er goed ging maar ook wat er minder goed ging, wat kan je verbeteren om dit morgen anders te doen ?. Ik vindt zelf de Killer planner van Fayah Lourens heel fijn omdat je veel ruimte hebt om te schrijven. Je kunt er ook je doelen voor aankomende week of maand bijhouden en aan het einde van de maand heb je een reflectie op de gehele maand zelf.
Je kunt hem online kopen op: https://mkbmshop.com/products/killer-planner
Ook heb je super leuke journals met een mooie voorkant waar genoeg ruimte is om je creatieve mind op los te laten gaan. Good luck!


 

Dag 19.  Vergeving. 1 van de belangrijkste dingen op weg naar de geheelde en volwassen versie van jezelf is vergeving. Dit kan om jezelf gaan, misschien heb je in het verleden iets naar gezegd of is er iets voorgevallen of iets met iemand anders. Vergeef de situatie zodat er ook weer ruimte komt voor liefdevolle energie naar jezelf en naar anderen daarmee toloreer je het niet maar laat je de negatieve energie los. 1 van de beste meditaties hiervoor is de ho'oponopono (ja, een hele gekke naam) waarin je 4 zinnen zegt: ik hou van je, ik vergeef je, het spijt me en dankjewel. waar ik hou van je staat voor: ik zend liefdevolle energie naar de situatie en maak daarmee weer ruimte voor mijzelf, ik vergeef je: ik kies ervoor om de boosheid  uit de situatie te halen, vanaf nu heeft het geen enkel effect meer op mij het spijt me dat dit zo lang effect op mij heeft gehad ik ben klaar om dat los te laten. En dankjewel, alles is een les, ik dank je voor deze les, zelfs wanneer het een nare les was. Op YouTube kan je hier genoeg over vinden en eentje die bij jezelf past


Dag 20. Het opkomen voor jezelf. Dit kan een behoorlijk lastige zijn, ik weet het maar jullie weten wat ik altijd zeg: oefening baart kunst. Durf je nee te zeggen? Durf je je grenzen aan te geven? Vooral niet bang zijn dat je de ander ermee kwetst dat is echt niet nodig, je geeft gewoon simpel weg aan wat je wel en niet wilt. Oefen er eens mee met een vriend of vriendin die je goed kent. Zeg eens heel hard NEE  en herhaal dit een paar keer. Hoe voelt dat ? Onwennig of normaal? Probeer er zoveel mogelijk mee te oefenen. En praat altijd in de ik vorm, ik vindt dit niet leuk omdat…. Dit geeft mij een vervelend gevoel omdat ik….. Je komt er altijd wel uit er is altijd een oplossing voor elk probleem. Succes!


 

Dag 21. Zeg eens vaker dankjewel in plaats van sorry. We kennen het allemaal wel, sorry zeggen voor iets wat jij vindt dat je gedaan hebt. Toch is dit iets wat wij als mensen een beetje hebben geleerd van vroeger. Sorry zeggen is eigenlijk niet nodig dankjewel klinkt gewoon veel mooier. Bijvoorbeeld: sorry dat ik te laat ben vervang je door dankjewel voor het wachten of dankjewel dat je mij daaraan herinnert ipv sorry ik ben het vergeten. Het nodigt mensen uit om positiever met elkaar om te gaan. Probeer het eens uit zou ik zeggen en succes


22. Een rustdag, kijk wat je hierbij voelt. Wil je letterlijk niets doen? Dat is oké, als je iets van de vorige dagen wilt doen of wil journallen kan dan dat ook ! Succes


 

Dag 23. Complimenten geven. Geef jij wel eens een compliment aan iemand? Laten we eens beginnen met wat liever zijn tegen elkaar. Misschien wil je iemand bedanken of zeggen dat hij of zij het super goed doet. Misschien random iemand op straat. Oefen hier eens mee. Het maakt je dag een stuk leuker en positiever en je maakt er ook nog eens iemand heel blij mee. Succes!


 

Dag 24. Een offline dagje inplannen. Tegenwoordig is het zo makkelijk om je mobiel erbij te pakken. Een offline dag is soms gewoon even nodig, om je te herladen of te herpakken. Ga wandelen, motor rijden, een dagje touren met de auto er zijn ideeën zat. Het gaat erom dat je even weg blijft van de prikkels om meer te willen opzoeken of meer te willen kijken. Succes! You can do this!


Dag 25. Educate yourself. Waar wil je nog meer over leren? Wat is jouw expertise vak of struikelblok? Er zijn zat boeken te vinden over zelfontwikkeling. Succes!


 

Dag 26. It’s all about the food. Zo simpel maar ohh zo overschat, ze zeggen niet voor niets dat liefde door de maag gaat. Kijk eens online naar leuke recepten. Hou je niet zo van koken? Hou het dan bij een klein gerecht of maak bijvoorbeeld eens een cake of taart. Wedden dat je geniet van het proces om het te maken?


 

Dag 27. Het maken van een vision board. Een krachtige tool om te gebruiken als je wilt beginnen met manifesteren. Wat heb je ervoor nodig ? A4 papier een tijdschrift of internet om plaatjes uit te printen. Wat wil je bereiken dit aankomende jaar? Wat voor kleur past hierbij? Maak het zo specifiek mogelijk. Wil jij bijvoorbeeld een nieuwe baan? Wat voor baan is dit dan? Hoe ziet dit eruit en zoek zoveel mogelijk plaatjes op wat hiermee te maken heeft. Hoe gedetailleerder, hoe beter! Succes!


 

Dag 28.  Yes! you made it!. Terugkijkend op deze maand. Wat heb je geleerd? Waar wil je nog beter in worden en wat ging er goed en wat niet. Schrijf dit allemaal op. Vergeet niet om je elke dag de vraag te stellen: Wat heb IK nu nodig op dit moment ? Ik wil iedereen bedanken voor het meedoen. Mocht je nog verdere coaching willen? Dat kan, stuur mij en pb of een dm op 1 van mijn socials