Just be you

Oma's ketting

De moeder van mijn moeder oma Geerlings, vertelde vroeger altijd verhalen, verhalen over de oorlog. Verhalen dat mijn oma als naaister in een atelier had gewerkt. Oma heeft in haar beginjaren in Amsterdam gewoond. Haar vader had een groente zaak waarin ze moest helpen. Oma kon altijd goed over de oorlog vertellen, ze vertelde veel over haar tijd in het naaiatelier, dat er op een dag een collega zei dat ze er de volgende dag niet meer zou zijn. Ook het verhaal op de dam is mij altijd bijgebleven. Haar broer die nog net met de bevrijding op de dam stond, de Duitsers zo gezegd. uitzwaaide, terwijl ze nog als wraak om hun heen schoten. Haar broer verloor 1 schoen, dat was een enorm geluk want het was nog hartstikke gevaarlijk!. Ik had altijd een goede band met mijn oma. Ik denk dat ik daardoor ook zo sterk een verhaal kan neerzetten of vertellen, ik heb haar genen geërfd. Ik weet ook nog dat ik een keer een spreekbeurt over de 2de Wereldoorlog had gehouden, toen mocht ik de bonnen boekjes en persoonsbewijzen meenemen om te laten zien. Toen al had ik een sterk karakter. Ik wilde heel graag altijd het verhaal van toen doorvertellen aan de generatie van nu, opdat wij nooit vergeten. De vrijheid van nu, is dankzij toen ook een beetje ontstaan. Het verzet, het ondergrondse verzet en de strijd voor de vrijheid, de strijd tegen de regels, de strijd tegen het "normale" heeft altijd in mij gezeten. Ik zie mijzelf niet als een doorsnee type, dat wil ik ook niet. Ik wil vooral de indruk wekken dat ik niet saai ben en ik geloof ook heel sterk, dat dat ook niet het geval is (gezien alle activiteiten in mijn leven). Anyway... Ik heb oma's ketting geërfd en heb hem nu altijd om. Het is een soort groene edelsteen.

 Vroeger toen Louise en ik nog klein waren, aten we altijd een broodje ei bij oma of een broodje frikandel oma had veel speelgoed en een computer waar we Mario op speelde, we moesten altijd om de beurt op de computer en oma moest het zelfs timen anders zaten we er te lang achter. Het was altijd heel gezellig bij oma. Ik mis je oma, ik hoop dat je daar in de hemel gelukkig bent. 


Mijn ketting moet gaan staan voor: mijn geweten, socials en website. Het gaat erom dat ik het nodig heb. Ik merk dat ik wel nog wel wat meer de vergevings meditatie kan doen . Het is best belangrijk om dit van te voren te doen om verder te gaan in een nieuw leven en in een nieuw begin. We willen gezonde dingen. Dat is al heel duidelijk maar er ontbrak steeds iets, al heb ik ook emotie, ik wil wel dat ik zelf ook gezond ben en in staat ben om een gezonde relatie te hebben. En nu kan ik mijn ketting vasthouden als teken dat mijn bescherming mag stoppen. Zou de bescherming volledig opgeheven kunnen worden? Ik denk het wel, door in jezelf te oefenen met het vertrouwen in jezelf en juist alle lessen die ik de afgelopen 2 jaar geleerd heb, nog eens goed door te nemen en te maken. Ik ben inmiddels wel zover dat ik aan mijzelf kan merken wanneer ik het wil doen en door toch even de ketting van mijn oma vast te kunnen houden, voorkom ik dat ik op ga in een ander.
Dan sluit ik even af met een prachtige en nieuwe mooie quote door mij bedacht die ik bij de successtory al zo mooi beschreven heb: Het mooiste cadeautje wat je aan jezelf geeft, is die van de aandacht aan jezelf. Heel mooi en heel krachtig. Ik heb het er al zovaak over dat mijn leven al super leuk is. Dan begint mijn leven ook steeds groener en groener te worden en blijft het stoplicht ook gewoon op groen staan. De energie die ik dan energetisch doorgeef, is die van rust.