Just be you, nobody is perfect but all you need is love and a little bit of magic 

Het 10 minuten gesprek, opzoek naar antwoorden vanuit jezelf


Misschien ken je het nog wel van vroeger het 10 minuten gesprek op school met je ouders. Wat gaat er goed in de klas en wat minder?Ik zit aan het water en ik kom op een aantal dingen uit: het moet gelijkwaardig blijven en eigenlijk wil je niet dat iemand afhankelijk van je is, nog steeds niet. Wie het ook verzonnen heeft, Niets aan zonder Daan is natuurlijk hartstikke leuk om te horen en een eer maar ik zou wel graag willen dat de balans gelijkwaardig blijft. Dus de versie die al volwassen is, die al zoveel geleerd heeft mag tevoorschijn komen. We weten vanuit de teachings van Neville Goddard dat Everything en Everyone Is You Pushed Out. Dus als je om advies vraagt bij iemand anders zou diegene altijd zeggen wat jij dominant of het sterkste over de zaak denkt. Wij mensen (ik ook) willen dat wel graag horen of weten, ohh wat vindt jij hier of hier van?. Maar eigenlijk is het het sparren waar het mij om gaat, net even een andere kijk op de zaak is wel fijn, het zien vanuit een ander perspectief, een andere invalshoek is waar ik naar zoek en streef. Whatsapp is hartstikke leuk natuurlijk en leuk om leuke dingen op te delen maar gaat het daar nou daadwerkelijk om?. Ik had altijd een mentaliteit van fuck it, ik doe het gewoon, dat is misschien goed als je een keer naar een concert wilt, maar als het mensen betreft blijkt het toch anders te zijn. Wanneer je er goed de tijd voor neemt en niet te impulsief reikt naar dat wat je wilt zeggen, dan kom je uit liefde. En al is het uit liefde gezegd en bedoel je het goed je moet zelf wel blijven nadenken. Overdenken is weer wat anders, daar lees ik nu wat meer over. Woman who think too much. Tja, dat weet ik dat ik dat kan zijn en ik weet dat dat niet goed is maar dan heb je het ook wel weer over de andere kant van de medaille vindt ik. Overdenken zoals ik het zie is meer van: een slechte of negatieve situatie voor de geest halen en die dan helemaal analyseren, wat als ik dit of dat had gedaan?. Dat van mij is meer toekomst gericht.  Dit is een ander soort nadenken, gezond nadenken. Het is meer het zelf ontdekken van elke hoek, relativeren, hoe zou ik het nou echt willen in een ideale situatie? wat moet er dan gebeuren ? Support is goed maar hou het wel gezond. Support iemand ook om te groeien, waar wil ik heen? Wat kan ik veranderen om te groeien ?.
Ik heb met jullie mijn hele therapie verhalen gedeeld (wat inmiddels verwijderd is, want niet meer relevant en vond het tijd voor iets anders). Dat is waar ik voor sta, het delen van je journey en het delen van de groei. En dus ook het samen erover hebben. Ik denk dat ik dat wel gemist heb ergens. Nu ik vaker alleen ben en ik daar dus ook in groei merk ik dat het ongemak mij niet meer zo in de weg is gaan staan. In de zomer merkte ik eigenlijk al dat ik best wel eens vaker in mijn eentje door het Jagersveld kan lopen. Dat deed ik daarvoor natuurlijk ook al wel, ook in mijn samenwoon periode maar toch, er was iets van ongemak in te voelen. En nu denk ik, tja… so what ? I can do this!. I’M READY!!