Just be you, nobody is perfect but all you need is love and a little bit of magic 

Een wijze levensles: Wat doe je met triggers en wat is het?Een trigger is een soort alarmbel die bij jou afgaat op het moment dat je interne wond geraakt is dit kan komen door verschillende factoren. Je krijgt een onprettig gevoel in je lichaam en je hoofd wilt hiervan weg maar wat kan je dan nou het beste doen?


Je hebt een aantal vragen om te kijken waar je gevoel vandaan komt:
1. Welke emotie voel ik als ik getriggerd raak?
2. Wat triggert mij specifiek?
3. Waaruit komt de trigger voort?
4. Wat is het geloof achter de trigger?
5. Welke affirmatie kan ik hiervoor gebruiken? (Ik voel mij veilig, ik ben het waard)
6. Welk beschermingsmechanisme gebruik ik? (Vechten. vluchten, bevriezen)
7. Wees vooral lief voor jezelf, heb geen hard oordeel


Wanneer je weet wat hierachter zit, kan je ook gaan kijken of je een bepaald beeld van je jeugd of trauma krijgt die hiermee te maken kan hebben, als dat zo is, kan je beter even contact met je huisarts opnemen. Mocht je toch zelf op onderzoek uit willen gaan dat kan, praten is altijd het halve werk maar vaak kom je dan toch weer uit bij een trauma en die kan je het beste helen met professionele hulp.Op den duur zal je je ook minder onrustiger gaan voelen en veel minder heftiger gaan reageren of zelfs helemaal niet en dan krijg je ook weer de zin in het leven volledig terug, ik hoop je hierbij dan ook ontzettend te hebben geholpen!