Just be you, nobody is perfect but all you need is love and a little bit of magic 

Een wijze levensles: Het maken van een landkaart

 Het maken van een landkaart is nu nodig. Filosofisch gezien dan he. We moeten nu in kaart gaan brengen waar we naartoe willen. Doen we dat al? Ik spreek voor mijzelf als ik ja zeg.

En wat is er nodig om te komen waar je wilt zijn?. 1. In kaart brengen wat wel en niet mag. Welke wegen wil je pakken? Samen doen?. Is het ook handig om te weten waar diegene nu op de kaart zit? Achter mij? Voor mij? Naast mij?. Naast mij is ideaal liter het idee. Maar ik heb het idee dat het nog achter mij is, dus dat moet rechtgetrokken worden. Als ik het naar voren trek, is het dan gelijk?. Ik weet de antwoorden wel over mijzelf maar gebeurd dat bij de ander ook?. Daar moet ik vertrouwen in hebben. Dat moet goed zitten. Huiswerk daarin is enorm belangrijk. En omdat ik hier al een streepje in voor heb ( ik weet de technieken en tools) kan ik helpen. Kan dat en mag dat? Als ik mijn lessen prijsgeef, dan kan dat gewoon. Loop je het dan niet voor te kauwen? Nee, huiswerk is voor jezelf daarom heb ik ook de Selflove challenge bedacht. Daar staan alle tools in die je nodig hebt en kan je het op je eigen manier invullen  2. De balans en initiatie van het gesprek. De balans en evenwicht van beide kanten. 3. Drukte. Aangeven en de rest komt vanzelf wel 4. Supporten en achter iemand staan 5. Het maken van een stoplicht. Welke kleur? En bespreek dan met elkaar wat je dan moet doen en wat je doet. 6. Blijven leren van elkaar. 7. Voor elk probleem is er een oplossing. 8. Blijven luisteren naar elkaar en het voeren van een volwassen gesprek.
From Yesterday - 30 Seconds To Mars