Just be you, nobody is perfect but all you need is love and a little bit of magic 

Successtory!!: Kukuru lessen: Merel van der Wouden: Je bent het waard


13 september,


Hoe mega vet gewoon! Echt, dat dit uitgekomen is. Ik weet zelf gewoon dat ik heel onrustig wordt als ik niet kan schrijven, het moet er echt even uit, letterlijk en figuurlijk. Het mooiste cadeautje wat je voor jezelf geeft, is die van de aandacht aan jezelf. En met die insteek reageer ik op het mailtje van Kukuru en schrijf ik mij in voor de podcast van Kukuru met Merel van der Wouden over haar eigen boek: Je bent het waard. Ik heb eigenlijk alweer gelijk bingo want ik ben in gesprek met haar uitgever. We praten over de dagelijkse dingen van het leven en dat ik uiteraard ook een boek wil uit gaan geven. Het staat een beetje te verstoffen, maar haal ik mijn Plumeau erbij zal die vast wel weer tevoorschijn komen haha. Een heel mooi gesprek tussen Giel en Merel maar toevallig ook over abortus en zij is ook een voorstander van de taboe verhalen letterlijk ter tafel brengen. Hoe zij spreekt over het zieltje en de verbinding die zij ermee voelde, op het moment dat zij tijdens de lockdown al de wereld aan het rondreizen was. Het was welkom maar eigenlijk was de timing daar nog niet en dat voelde ik wel even. Ze vroeg het om haar buik te verlaten of iets in die richting, ik kijk zelf met een andere point of view op mijn ervaring terug. Blijkbaar kan ik nog steeds verbinding maken, daar kom ik zo op terug. Haar verhaal als coach, en haar omzet tot 10 K per maand klinkt voor mij ook als muziek in de oren, dat is mijn streven. Ja, het taboe wat nog altijd rondom geld is: Geld maakt gelukkig, geld is macht, geld is…… het is wat jij vind dat het waard is wordt voor jou de realiteit. In mijn teachings vanuit de law is mij uitgelegd dat 1 cent eigenlijk hetzelfde is als 1 miljoen euro. Dit gaat best diep en soms moet je hier wel even je vergrootglas voor pakken ;) om te snappen wat er nou staat, energie is energie en dat is ook geld. Het wordt elke dag gedrukt. Maar de mensen geven er waarde aan en eigenlijk heb ik zelf nooit echt geleerd om met geld om te gaan, ik spaarde het op eigenlijk met het doel om de wereld rond te reizen maar op dat moment was A. De wereld op slot en B. Ik voelde het gewoon niet, ik wilde niet meer alleen, dat was voor mij die periode waarin ik mijzelf toen zo verloor door mijn eigen ja… angsten he. Ik besloot juist om beter te worden en het geld ja… die stak ik in een elitaire manifestatie groep: Manifest Mentor en vooral als doel: Specific Person (SP). Eigenlijk leerde ik daar ook pas hoeveel ik zelf waard was, eerst met Mark & Rawan, toen alleen met Mark en daarna alleen met Rawan en zij opende mij de ogen voor dat wat ik nog moest aankijken: how to love yourself first het had enigszins wat vertraging opgelopen maar goed, dat verhaal kennen we inmiddels. Terug naar de podcast: zij vertelde onder andere ook hoe zij zo kon genieten van een huisje op het strand en van die stilte en die rust en ik kan het nu zoveel beter begrijpen en voelen en vooral het onderhandelen om van een nee een ja te krijgen hahaha, dat doe je nu toch gewoon met je hoofd? JEP, helemaal waar. Ze weet heel goed hoe zij het publiek vast kan houden met haar verhaal want je zit wel even langer dan een uur. Na het gesprek mochten mensen een vraag stellen en je kent mij he: aandacht hahahaha, nee ik had een vraag over zelfliefde wat betekende het voor haar? Ik moet zeggen dat het best toch wel even spannend was, de camera en de vraag en mijn hart die maar tekeer van de spanning ging, maar ik vind mijn stem ook echt veel volwassener klinken, nooit meer zo zeurderig gelukkig, thank yourself. Ze antwoorde dat ze eigenlijk door haar dagelijkse activiteiten zoals hardlopen op die manier voor haarzelf kiest en op die manier de liefde voor haarzelf ervaart. Na de opname kwam er nog een oudere vrouw naar mij toe die mij aansprak op mijn insteek over abortus en haar mening dat je nog steeds wel contact en verbinding met het zieltje kan maken, waar het dan ook is, wat het geslacht dan ook was en dat zij mij een heel sterk en mooi persoon vond. Nou, die kan je in je zak steken, goed gedaan! Kortom: Volgende week zondag komt het online, ga het dan checken.