Just be you, nobody is perfect but all you need is love and a little bit of magic 

Een paasverhaal: De schildpad en de haas: Opzoek naar de juiste wegEr was eens een schildpad opzoek naar de weg. Het was pasen en er lagen overal paaseitjes op de weg. Het wist niet zo goed of het dat spoor moest volgen, de eitjes moest opeten of een andere weg moest inslaan. Toen kwam er een haas aan. Hey, hoe is het? Gaat het wel? Vroeg de haas aan de schildpad. De schildpad schrok een beetje, het was in zijn eigen schild gekropen, in zichzelf gekeerd. Ja, ik weet alleen niet zo goed welk pad ik moet bewandelen. Kom, ik wil je helpen je mag op mij leunen zei de haas. De schildpad was gewend om zijn eigen pad te volgen en verrast dat de haas hem wilde helpen. Wil je mij echt helpen? Moet ik het niet alleen doen? Vroeg de schildpad. Je doet het ook alleen, je maakt zelf de stappen maar ik ben er voor je, zie mij als je geweten, een maatje, een levenspartner. Je kunt elke vraag stellen die je wilt. En ik antwoord. Samen kunnen we het verschil maken. Ik geloof in jou, geloof ook in jezelf dat je het kunt. Even was de schildpad stil. Bedoel je dat ik altijd om hulp mag vragen? Ja, tuurlijk! Hoe kom je anders ooit aan andere antwoorden dan alleen jij? Dan alleen de boeken waaruit je het leert? Je hebt ook wel eens iemand nodig die je de andere kant van de theorie kan laten inzien. Niemand hoeft zijn pad alleen te bewandelen, het is oké om het samen te doen. Mag ik je een vraag stellen? vroeg de schildpad aarzelend. Natuurlijk!. Hoe zit het dan met onafhankelijk zijn? Je zegt dat ik op je mag leunen maar ben je dan niet bang dat ik jou blijf nodig hebben voor de antwoorden?. Nee, dat heet vertrouwen. Ik vertel het je heus wel wanneer je ook zelf weer even opzoek mag gaan naar de juiste weg. Ik help je een eindje om je die te vinden. Het is juist gezellig om het samen te doen. De schildpad was het er mee eens. Mag ik jou ook eens een advies geven haas? Natuurlijk! Antwoordde de haas. Je mag in het leven vertragen, wees niet bang om langzamer te gaan dan je gewend bent, ook jij zult de antwoorden vinden, juist als je vertraagd. Dankjewel antwoordde de haas, het is fijn dat je mij dat laat inzien, ik ben altijd gewend geweest om te rennen maar nu ik weet dat ik tijd heb, laat niets mij meer tegen of terug houden. Je mag mij op mijn beurt soms ook wel eens helpen om wat sneller te lopen hoor zei de schildpad. Zal ik je een geheim vertellen? Ik kan van gedaante veranderen. Ik kan kiezen welk dier ik wil zijn. Ik hoef alleen maar aan dat dier te denken en poef! Ik ben iets anders…. De haas zat aandachtig te luisteren. Wauw! Meen je dat? Wil je het mij eens laten zien!. Doe je ogen maar dicht. De haas deed wat er gevraagd werd. Doe je ogen maar open. En ineens….. stond er een ware vos voor de haas. Een hele mooie. Zijn vacht was rood met wit het glinsterde in het zonlicht. Wauw! Wat gaaf! Kan ik dat ook? Het lijkt mij zo onmogelijk. Niets is onmogelijk, zolang je erin gelooft! Wat voor dier zou je willen zijn?  vroeg de vos. Hmm.... Ik wil iets met veel uitstralen kleuren. Ohh ik weet het! Ik wil een pauw zijn, zo eentje met van die mooie veren! Altijd al mooi gevonden. Doe je ogen maar dicht en denk aan de pauw die je wilt zijn. De haas deed opnieuw wat er gevraagd werd het dacht aan een pauw met van die mooie blauwe veren. 1,2,3 en alsof het altijd al zo had geweest, was de haas nu een pauw. WAUW! Ik ben trots op mijzelf dat ik dit ook kan. Kijk nou, hoe mooi!. De vos zag het met zijn eigen ogen. maar wie zijn we nou echt? Wat zijn we nou echt? En wat voor boodschap willen we meegeven? Het maakt niet uit wie je bent, of wat je wilt zijn het gaat erom dat je altijd een keuze hebt, je mag altijd om hulp vragen en op de mensen om je heen durven te leunen, dat is niet zwak dat is ook sterkte. Durf jezelf te laten zien! De vos en de pauw samen sloegen ze de juiste weg in: de weg van de liefde.Een Slotakkoord op verzoek: Durf te vertrouwen, trust is the key. Want in het leven gaat het om: just be who you wanna be. Je hoeft niet altijd sterk of alleen te zijn, het hart is maar klein maar de mensen die van je houden en om je geven, die zijn er, heel je leven!


The Passion - Leun op mij