Just be you, nobody is perfect but all you need is love and a little bit of magic 

Oma's ketting

De moeder van mijn moeder oma Geerlings, vertelde vroeger altijd verhalen, verhalen over de oorlog. Verhalen dat mijn oma als naaister in een atelier had gewerkt. Oma heeft in haar beginjaren in Amsterdam gewoond. Haar vader had een groente zaak waarin ze moest helpen. Oma kon altijd goed over de oorlog vertellen, ze vertelde veel over haar tijd in het naaiatelier, dat er op een dag een collega zei dat ze er de volgende dag niet meer zou zijn. Ook het verhaal op de dam is mij altijd bijgebleven. Haar broer die nog net met de bevrijding op de dam stond, de Duitsers zo gezegd. uitzwaaide, terwijl ze nog als wraak om hun heen schoten. Haar broer verloor 1 schoen, dat was een enorm geluk want het was nog hartstikke gevaarlijk!. Ik had altijd een goede band met mijn oma. Ik denk dat ik daardoor ook zo sterk een verhaal kan neerzetten of vertellen, ik heb haar genen geërfd. Ik weet ook nog dat ik een keer een spreekbeurt over de 2de Wereldoorlog had gehouden, toen mocht ik de bonnen boekjes en persoonsbewijzen meenemen om te laten zien. Toen al had ik een sterk karakter. Ik wilde heel graag altijd het verhaal van toen doorvertellen aan de generatie van nu, opdat wij nooit vergeten. De vrijheid van nu, is dankzij toen ook een beetje ontstaan. Het verzet, het ondergrondse verzet en de strijd voor de vrijheid, de strijd tegen de regels, de strijd tegen het "normale" heeft altijd in mij gezeten. Ik zie mijzelf niet als een doorsnee type, dat wil ik ook niet. Ik wil vooral de indruk wekken dat ik niet saai ben en ik geloof ook heel sterk, dat dat ook niet het geval is (gezien alle activiteiten in mijn leven). Anyway... Ik heb oma's ketting geërfd en heb hem nu altijd om. Het is een soort groene edelsteen.

 Vroeger toen Louise en ik nog klein waren, aten we altijd een broodje ei bij oma of een broodje frikandel oma had veel speelgoed en een computer waar we Mario op speelde, we moesten altijd om de beurt op de computer en oma moest het zelfs timen anders zaten we er te lang achter. Het was altijd heel gezellig bij oma. Ik mis je oma, ik hoop dat je daar in de hemel gelukkig bent.