Just be you, nobody is perfect but all you need is love and a little bit of magic 

Een kerstverhaal: De wijsheid van de uil en de glitter kerstster uit liefde

 

Kijk!, daar op die tak, daar zit hij weer, de wijze uil. Hij heeft het hele jaar toegekeken hoe zijn favoriete gezin het deed, zag hoeveel mooie momenten maar ook verdrietige momenten ze hebben mogen en moeten ervaren. Vandaag was het bijzonder warm voor de tijd van het jaar en de zon scheen volop. Het was drukker op de straat dan normaal want er was een kerstmarkt. Overal waren mensen druk met elkaar in gesprek over de komende feestdagen. Hij ving gesprekken op over de lekkerste taarten en de mooiste decoraties en natuurlijk kon het kerstmenu niet ontbreken. Overal kwamen de lekkerste geuren vandaan en de mooiste kleuren van alle kraampjes.


En daar… daar aan de overkant van de straat daar liep het gezin, het meisje was inmiddels alweer een stukje gegroeid sinds de uil haar zag. Hield beide handen van haar ouders stevig vast, ze wilde ze niet kwijtraken in de drukte. Hij hoorde de vader van het gezin druk praten: Kijk Sophie, dit is nou een kerstmarkt en hij wees naar de kraampjes om hem heen, overal waren mooie decoraties uitgestald met gekleurde en mooie lichtjes voor in de boom, kunstkerstbomen, echte kerstbomen en natuurlijk mochten de kerstballen niet ontbreken. Ze liepen door de menigte heen naar een kraampje met glitter, de ogen van Sophie begonnen te glimmen. Mama, kijk! Ik zie glitters! Sophie haar oog viel op een piek voor in de boom, het was een kerstster met glitter en daarop stond: Laat liefde altijd zegevieren. Het paste bij het gezin en ze besloten om het mee naar huis te nemen. Thuis aangekomen, waren ze allemaal druk in de weer om de kerstboom die ze hadden gekocht: een echte met naalden! Op te zetten. Weet je wat ook nooit mag ontbreken? Sophie zocht wild door alle kerstspullen en dozen, haar oog viel op een kleine paarse gitaar voor in de kerstboom, ze hield het vast en keek waar ze het kon plaatsen, daar in het midden aan de voorkant van de kerstboom was er een mooie plek voor. Dat vind ik een hele mooie plek! Antwoordde haar vader. Kom! Ik heb warme chocomelk met slagroom gemaakt en alle dronken gezellig aan de tafel, ze keken naar een mooie versierde woonkamer, overal lichtjes en gezelligheid. En de boom? Die straalde meer liefde uit dan ooit! Ondertussen was de uil meegevlogen, hij landde ergens op een boom waar hij het gezin goed kon zien en lachte, dit is een liefdevol gezin met het hart op de goede plek. Hij vloog weg, het gezin en een veer achterlatend als teken dat hij er altijd voor hun zou zijn. Ik wens iedereen alvast hele mooie feestdagen en onthoud altijd: Of je nou ooit keuzes uit angst hebt gemaakt, niets is goed of fout als je nooit oordeelt, want de keuze om uit liefde te komen, heb je altijd!
En een gelukkig 2024! Dat iedereen maar gezond en wel het nieuwe jaar in mag gaan en mogen alle wensen en alle manifestaties uitkomen!


With all the love,
Daniëlle