Just be you, nobody is perfect but all you need is love and a little bit of magic 

The Magicians Elephant


Een Netflix film. vrijdag avond en het is tijd om te chillen. Toch weer een dubbele dag voor mij (ohh ohh, strafpunten, je zou aan jezelf denken). Doe ik, deze week maar 4 dagen, dus valt te doen. Dit keer geen namen noemen of voorspellingen zoals een tovenaar uit zijn hoed. De wijsheid en stilte geven mij antwoorden en dat respecteer ik. Hoe dan ook, een uil of in dit geval een olifant uit liefde strijkt neer op een oude vrouw. Zomaar….. het komt uit de lucht vallen. De tovenaar wilde bloemen maar kreeg een olifant. Peter had een droom over diezelfde olifant, het zou hem dichter bij zijn zusje brengen. Een wees opgevangen door een soldaat. Onmogelijk er is hier geen olifant. Peter is vastberaden en waar ken ik dat nou van?. Hij krijgt 3 opdrachten die hij elk voltooid. Het lijkt…. Onmogelijk…. Het is het niet. Ik geloof in 6 onmogelijke dingen voor het ontbijt verteld Alice in Alice in Wonderland. Ik geloof dat ik het kan, ik heb de kracht om te doen wat onmogelijk lijkt. Even denk ik aan het vangen van krokodillen in de Netflix serie Wild Croc Territory, echt iets voor mij. Ik zit echt gefascineerd te kijken. IK WIL DIT OOK! IK WIL HIER OOK HEEN!. Het onmogelijke mogelijk maken. Krokodillen vangen met een touw en een helikopter om ze vervolgens uit te zetten in een gebied waar ze meer dan welkom zijn. Zo vet en heel gevaariijk but i love it! Je kickt op adrenaline zeker? Niet persee, het is gewoon anders…. Ik zie in een situatie of een dier geen potentieel gevaar. Is dat naïef? Misschien…. Maar het is mijn realiteit, wie zegt dat mijn realiteit voor jou hetzelfde is?. De olifant heeft wel 2 mensen herenigd. Familie leden. Ondanks de brute uitdagingen die onmogelijk leken en dat bewijst maar weer eens dat er geen obstakels zijn, er is vrij spel, groen licht, zonlicht, je gedachtes creëren dit. Niemand is apart van jou of gescheiden dat is een valse overtuiging. Tijd? Is eigenlijk maar een illusie van wat je ziet. Waar maak ik mij dan af en toe zo druk om?. Principe kwestie? Emotie? Beide denk ik. Een mens is geen robot maar we kunnen er wel ten alle tijden voor kiezen om uit liefde te reageren en misschien even beter nadenken (een keer of 10 of meer) om op die knop te drukken die je verwijderd van dat wat je echt wilt. Gezien worden. Ik zie het. Alles. Ik zie jou, ik zie mensen, ik zie kleine mieren onder mij in het vliegtuig, alsof het uitgezoomd is, het leven even voor een aantal uur stilstaat. Dat is magic. Dat is magisch. Dat is geloven en dat is geloven in het onmogelijke en in de goedheid van de mens. Zie je eruit als een dinosaurus? Lijkt het alsof je er niet toe doet? Ik zie jou. Stuk voor stuk. We zijn allemaal olifanten die stuk voor stuk soms lomp zijn, stoten dingen om of maken dingen stuk maar je hebt altijd de keuze om dit te herstellen, om opnieuw te beginnen. Wat wordt het? Kies je ervoor om jezelf te verstoppen achter een knop? Of laat je jezelf zien zoals je bent? Ben jij een olifant met kleuren, zo fel als de regenboog of wil je een normale grijze zijn? Het is allemaal oke en allemaal even welkom. In het dierenrijk is niemand ontzichtbaar, alles heeft met elkaar te maken en alles is zoals het zou moeten zijn in the cirkel of life. Een mier die eigenlijk bestempeld wordt tot een van de sterkste dieren, is mij vroeger verteld. Ze kunnen zichzelf dragen… Of het echt waar is…. Het is jouw realiteit, jij kunt altijd kiezen of je de paarse olifant wil worden of dat je voor de rode kiest. Het is altijd goed, just be you. Maar kies altijd voor de moeilijkste weg, de makkelijkste? Die rij je al zovaak…. Daar begon het ooit mee, mijn website: een donkere plek met uitleg over van alles en nog wat. Een jaar lang schrijven. Meer dan 365 dagen. Uitgegroeid tot een olifant met meerdere kleuren. Het toont lef, moed, kracht, liefde, inzicht, verdriet, vrolijkheid en blijheid. De olifant die hoopt op een hereniging met haar familie en voor Peter?…. Voor hem ligt dat voor zijn neus, om de hoek. Een nieuw begin voor zijn zus en hem. Hoe mooi is dat?


- Alles is zoals het zou moeten zijn (film en boek van Daphne Deckers)
- Heading up High - Kensington & Armin van Buuren
- Not Giving up on love - Armin van Buuren