Just be you, nobody is perfect but all you need is love and a little bit of magic 

Een volwassen zon in huis: Volledige acceptatie van mijzelf

Dinsdag 31 oktober,
Ik merk dat ik de afgelopen maand weer enorm veel shadow work gedaan heb en heb gereflecteerd op wat ik doe en hoe ik doe en ik maak nu zelfs een opdracht om te kijken welke stap voor een gedraging komt zodat ik het in de toekomst (hopelijk) weet te voorkomen en dat ik weet waar ik op kan letten. Ook heb ik mijn vele fouten aan moeten kijken en het ongemak daarin door moeten voelen omdat ik het zo moeilijk vond dat ik vaker dezelfde fout had gemaakt maar heb mijzelf er uiteindelijk voor vergeven omdat ik meerendeel toen nog niet stond waar ik nu wel sta en weet dat patronen doorbreken vaak wel tijd kost en nooit van de ene op andere dag veranderd kan worden. Het leven gaat niet altijd over rozen en it ain’t always raining cats and dogs ik ben altijd al de persoon geweest van: Always look on the bright side of life. Soms vond ik het even moeilijk om er het positieve in te zien en dat mag ook wel eens. Het enige wat ik gewoon nooit meer wil, is altijd maar verdrietig zijn omdat shit teveel opgestapeld had. Ik ben juist blij dat ik van mijzelf de emotie mag hebben en het er mag laten zijn door juist lief te zijn. Streng zijn voor jezelf is gewoon slecht voor jezelf, hangt er wel vanaf in welke maten. Doe je het voor een sport of dieet, oké maar om mijzelf na te jagen op tijd en aandacht vind ik onzin. Ik geef mijzelf juist nu de juiste aandacht door dit goed door te nemen en once again de tijd te nemen om dit te schrijven. Vanuit mijn hart, geen hoofd want dan ga ik het inderdaad toch weer aanpassen met enige voorzichtigheid. Een gesprek met Jasmijn heeft mij weer enorm geholpen om mijzelf beter te leren kennen en te begrijpen waarom ik deed wat ik deed. Niets doe ik expres, ik merkte gewoon een soort grote teleurstelling, dan krijg je een tijger. Het is lastig want wat ik al eerder schreef, die 2 kanten zijn er wel dus volledige acceptatie van mijzelf is nodig. Ik denk dat ik dat deel gewoon nog niet genoeg snapte en heb het echt moeten aankijken en vragen moeten stellen en dan kom je weer een stap verder: De volledige acceptatie van mijzelf. Ik vind het wel mooi dat ik hiermee ook andere weer kan helpen door het herkennen van wat ik schrijf of de tips & tricks. Het hoeft daarom ook niet altijd in een les mag ook in een blog gegoten worden en ik mag ook zeker nog wel blogs schrijven als ik dat graag wil maar toch heb ik het idee dat ik die tijd van validatie voor een verhaal wel voorbij ben en kan ik mij inmiddels valideren met gesprekken die ik voer met vriendinnen, collega’s etc. Ook heb ik gemerkt dat je je overal thuis kan voelen door het juist gezellig voor jezelf te maken. Ik heb eindelijk de lichtslinger aan. Er zitten stukjes gedroogd bloem in en dat maakt het geheel juist zo sfeervol. Ook heb ik herfstbladeren en kastanjes gevonden ik weet niet wie dit nog meer doet maar ik deed het ook vaak met mijn moeder en zusje, een herfsttafel voor de sfeer. Daarbij is ook de veiligheid in mijzelf weer opgelost al loop ik nog wel eens ergens tegenaan thuis, het is juist goed om mij volwassen op te blijven stellen en ook hier weer de schouders eronder zetten. Soms merk ik hier en daar nog wat ongemak in mijzelf en wil ik wel weer gaan rennen maar het is juist de bedoeling om te blijven lopen en als ik het merk dan  weet ik nu dat ik wederom weer aandacht aan mijzelf geven mag. Kortom een volwassen zon in huis, geen grijze muis maar een volwassen Cinderella inclusief blauwe jurk.


P.S. Hierbij dus ook een welgemeende oprecht excuus en sorry voor iedereen in het algemeen die zich aangesproken/ getriggerd of gekwetst voelde met de verhalen/woorden/zinnen die ik de afgelopen 2 jaar op mijn website heb gezet, het spijt mij oprecht dat jullie daar last van hebben ondervonden, weet dat ik inmiddels er heel anders over denk en dat ik heel anders in het leven sta. 

Het zonnetje in huis - Jill Mansell
Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel - Francine Oomen (30+ editie)


Summer too hot - Chris Brown (green light)
Wine Slow - Idaly
Green light - Pitbull & Flo Rida 

SunKissing - Hailee Steinfield