Just be you, nobody is perfect but all you need is love and a little bit of magic 

Het topic vragen stellen en de helikopterstand (overview)


Donderdag 14 december 2023,


Vragen stellen is vaak nodig om te komen in het leven waar je wilt zijn. Wat heb ik nodig? Wat wil ik doen? Wat voel ik? Dit soort topics komen vaak aan de oppervlakte doordat je bijvoorbeeld veelvuldig vrij bent, weinig werkt, of het jezelf goed afvraagt. Naar mijn mening is overdenken anders dan vragen stellen want vragen zijn nodig. Hoe moet je iets weten als je geen antwoord heb? Ik merk soms dat ik denk: Ohh, wacht even hoor!. Daar moet ik even goed over nadenken. Zomaar iets doen, kan schadelijk zijn op de lange termijn. Denk aan: elke dag doen wat je zelf wilt. Hoe zorg je dan dat je dan dus nooit meer naar de andere kant neigt?: dat je teveel met andere bezig bent of dat je iets nooit meer doet?. Het is vooral een samenspel tussen overleggen, vragen stellen en antwoord krijgen. Over situaties nadenken gebeurd vaak als je toch een beetje weg van jezelf wilt zijn. Ik weet wel dat het nodig is om er soms een nachtje over te slapen. Soms heb je 2 kanten en het is vooral de bedoeling om uit te zoomen, het geheel van een afstandje bekijken zoals ik toen beschreef met de helikopter view. Kennen we dat topic nog?. De helikopterstand is een hele goede!. Exact kijken, zonder oordeel wat er gebeurd. Wat gebeurd er in mij en wat gebeurd er in jou?. Hoevaak heb ik deze vragen in mijn leven gehoord? Een aantal keer pas, op mijn vorige werk maar ook bij mijn moeder thuis. Maar ook in Haarlem en in de mate waarin ik samenwerkte, toen had ik echt nog even een way to go zeg maar. Ik weet nog dat ik heel vaak mijn eigen ding wilde doen. Rebels en tegendraads komt ook door veelvuldig met andere bezig zijn omdat je het dan nu op je eigen manier wilt doen. Heel veel mensen zullen hier wel wat aan hebben. En wat als iemand het niet weet? Dan denk ik doorvragen. Terug naar de basis. Wat weet je wel?. Wat vind je leuk aan dit werk en waar loop je tegenaan? Hoe zou je dit zelf willen doen?. Wijsheid is dit wel. Maar goed, ik kom ook van ver en ik leer alleen maar door veelvuldig lezen, stilstaan, doorgaan, nadenken….. Als je weet wat de andere kant is, kan je alleen nog maar gaan betere.  Ik heb ook vaak Pinterest erbij gepakt om te kijken wat ik wil in het leven.


 Je kan het ook gewoon met tijdschriften doen en een groot vel papier. binnenkort ook weer ontwerp je eigen 2024 met de Kukuru webinar. Het leven gaat al best snel maar als je er voor kiest om te kijken waar er verbetering in moet/zit waar er groei in zit, dan kom je vanzelf weer op een mooi pad terecht.