Just be you, nobody is perfect but all you need is love and a little bit of magic 

De honden groepen


Op mijn werk worden honden verdeeld in groepen, we hebben een aantal kleuren waarin honden samen kunnen, soms kunnen ze als duo of soms moeten ze zelfs helemaal alleen. Groep Geel speelt altijd op het grote voorveld, de meeste hondjes die daarin zitten zijn vrij klein. Zo ook Bobby, ik noem hem Bobskind, i know gekke bijnaam maar ja uniek he, dan heb je dat. Hij komt je altijd enthousiast begroeten als hij je niet kent. Zo ook Skippie of skippert een schattig lief klein vlinder hondje. Ik schrijf altijd even op in welke kennel ze zitten en als ze op het veld staan check ik nog even of ik ze allemaal wel heb, want soms zitten er wel 6 tot 9 (of meer) hondjes in. Het valt niet altijd mee om al die hondjes steeds te moeten wisselen, heb ook nog regelmatig last van de onderkant van mijn voeten. De afdeling waar ik nu sta, is verdeeld in 2 kanten, de ene kant dagopvang/crèche ( is ook net een kleuterschool he). Andere kant pension, waar de honden voor langere tijd bij ons zitten omdat hun baasjes op vakantie zijn. Sochtends en smiddags altijd eerst pension en daarna dagopvang, ik heb meestal 7 velden tot mijn beschikking, soms meer. Toch is het nog best wel eens opschieten als je ook nog eens moet schoonmaken tussendoor, gelukkig heb ik vrijwilligers waar ik het super goed mee kan vinden. Jasmijn helpt altijd mee op de dinsdagmiddag. Heel fijn om haar hulp erbij te hebben, ze werkt al een aantal jaar als vrijwilligster bij ons, dus weet zij gelukkig hoe het er aan toe gaat. Ik heb niet altijd evenveel tijd om echt te chillen, heb wel pauze maar ook dat is soms nog best wel eens lastig in het schema in te plannen. 


Soms denk ik wel eens, wat doe ik eigenlijk ? Ik snap het totaal niet dat het zo goed gaat tussen de honden en mij, vind het nog steeds wel soort van gek dat het mij zo goed afgaat, was altijd wel een soort van bang voor honden, niet helemaal, maar toch was niet echt mijn ding. Toch heb ik het idee dat honden ook bij mij passen. Komt het door mijn positieve energie of uitstraling? Geen idee. Iniedergeval heb ik het super erg naar mijn zin. Blij dat ik iets gevonden heb waar ik mijn energie echt goed in kan gebruiken en in kan stoppen. 

Soms moet ik strategisch denken, sommige honden kunnen niet naast elkaar op de velden, dan gaan ze bekvechten. Het kan af en toe nog best wel een puzzel zijn, want waar moet ik Malysh dan wel neerzetten ? Moet hij afgewisseld worden met Harry en Hope? En wie zet ik er dan naast? Het moet wel rustig blijven voor alle honden. En tel daar nog maar het heen en weer lopen bij op. Daar heb je de tijd weer, leven met de tijd (die hier overigens heel snel gaat) is soms best wel eens lastig, soms 2x wisselen en dagopvang moet er dan ook nog op. En dagopvang kan vanaf 4 uur al worden opgehaald. Reken maar uit;). Tussendoor ook nog schoonmaken. Heel blij dat er daarom altijd wel hulp is. Het kan soms een flinke chaos zijn, gelukkig komen we er wel uit